Hubungi Kami Kenapa Kami? Perkhidmatan Organisasi Visi & Misi Latar Belakang Laman Utama
Microsoft Imagine Academy STEM with Robotics STEM with CS 21st Century Classroom (DSS)

Kenapa Kami?

Pemikiran Komputasional adalah proses pemikiran yang terlibat dalam merumuskan masalah dan membawa penyelesaian komputasional supaya ia boleh berkesan untuk dijalankan oleh maklumat pemprosesan.

Matlamat Wawasan Sdn. Bhd. menyokong objektif pembelajaran di Tadika, Sekolah Rendah, Menengah, Sekolah Teknik dan Vokasional, dan Kolej dengan Pemikiran Komputasional yang boleh menyumbang secara positif kepada pembelajaran kanak-kanak merentasi kurikulum, termasuk kemahiran membaca dan mengira mereka, lebih tinggi kemahiran berfikir aras (pemikiran kritis, pemikiran kreatif, penyelesaian masalah) kemahiran kolaboratif dan interpersonal. Mungkin yang paling penting, pendidikan STEM dan pemikiran komputational memudahkan pembezaan kurikulum untuk memenuhi pelbagai keperluan dan gaya kanak-kanak seseorang individu. Dengan cara ini, pendidikan STEM dan pemikiran komputasional boleh menawarkan guru pengajaran dan pembelajaran sumber yang kuat membantu untuk memastikan bahawa semua kanak-kanak boleh menikmati kejayaan sebagai pelajar.

“Pemikiran Komputasional keperluan literasi abad ke-21”

- Jeannette M. Wing
Adj. Prof. Sains Komputer, Carnegie Mellon University
Naib Presiden Korporat, Microsoft

Laman Utama  |   Latar Belakang  |   Visi & Misi  |   Organisasi  |   Perkhidmatan  |   Kenapa Kami?   |   Hubungi Kami
© 2016 Matlamat Wawasan Sdn. Bhd. (1034769-p) .
Semua jenama logo, tanda dagangan & digunakan dalam laman web ini tergolong kepada perniagaan milik vendor masing-masing.